PhotoNatura ställer ut på kulturhuset i Hässleholm

Avsked, Grönland
Bild: Anna Kristiansson

Norden i stort och smått
Vernissage lördag 16 mars kl 11-13, med kort föredrag 11.30


Den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura ställer ut på Kulturhuset i Hässleholm med vernissage lördagen 16 mars. Utställningen heter Norden i stort och smått. Bilderna är hämtade från hela Norden och omfattar två motivtyper: stora, imponerande landskap samt fascinerande makrobilder. Det är egentligen två vitt skilda bildtyper som hängda tillsammans på en utställning samspelar och överraskar: likheterna blir tydliga och ibland är det inte helt lätt att se vad som är stort och vad som är smått i bilderna. Kanske kan dessa bildtyper bäst kallas för stora och små landskap.

Norden i stort och smått innehåller bilder från alla årstider och ett brett spektrum av motiv, allt från mäktiga isberg och fjällvyer till häpnadsväckande undervattensmotiv och extremnärbilder. Totalt rymmer utställningen ett 30-tal bilder, några i riktigt stort format.

PhotoNatura är sedan flera år tillbaka en av Sveriges absolut mest aktiva bildgrupper för naturfotografi och har som medlemmar några av landets mest välkända naturfotografer. Norden i stort och smått produceras samma år som föreningen fyller 25 år, något som också kommer att firas med en bokutgivning med medlemmarnas bilder senare under 2013.

Öppettiderna för utställningen är samma som för Hässleholms turistbyrå. Se http://www.hassleholm.se/1011 för vidare information.
Utställningen pågår till och med den 13 april.

Kontaktuppgifter
PhotoNatura: Johan Schmitz, ordförande (0733-75 63 74)
Hässleholms Kulturhus: Helena Götesdotter (0709-71 71 03)