PhotoNaturas Årsmöte 2014-01-19

Årets bild i PhotoNatura: Magnus Persson

arestbild_magnus_persson_vastkustenfoto

Söndag den 19 januari höll PhotoNatura sitt årsmöte i ett Hovdala Trädhus inramat i kraftig snödrift. Förutom den traditionella smörgåstårtan avhandlades ett stort antal programpunkter. Den avgående ordföranden Johan Schmitz föredragning av årsberättelsen redovisade en hög aktivitet under jubileumsåret 2013, där utgivningen av boken Nära var en av höjdpunkterna. Bokgruppen, bestående av Martin Borg, Sven Persson och Erland Leide, Johnny Palme’r  och Lollo Persson avtackades med välsmakande presenter och applåder för det fina arbete de gjort med att ro projektet i hamn.

Ett annat uppskattat inslag var presentationen av resultatet från PN’s tävling. I år hade vi förmånen att ha Laurence Didion, ordförande för den internationella naturfotoorganisationen IFWP, som jury. Hon hade rest ända från Frankrike för att personligen deltaga vid mötet och presentera de vinnande bilderna, vilket var mycket uppskattat av samtliga mötesdeltagare. När samtliga vinnarbilder presenterats stod det klart att Leif Baggström blivit Årets Fotograf och att Årets Bild tagits av Magnus Persson.

En viktig punkt på PN’s årsmöten är inval av nya medlemmar. Årets inval kommer att offentliggöras inom ett par veckor.

Vid årsmötet fick föreningen också några nya styrelseledamöter. Ordförande Johan Schmitz och Erland Leide som valt att avgå avtackades för sina insatser i styrelsen. Till ny ordförande valdes Thorsten Klint och som nya ledamöter valdes Marie Kantermo och Jukka Lausmaa. En presentation av styrelsen kommer i ett inlägg senare här på vår hemsida. 

Efter avslutat möte infann sig en viss oro för om vi skulle kunna ta oss fram på småvägarna som täckts av snödrift. Efter visst planerande och kolonnkörning med jeepar och andra fyrhjuldrivna bilar i täten kunde dock samtliga ta sig fram till landsvägen för vidare hemfärd.
Text:Jukka Lausmaa