PhotoNatura på Hallands väderö våren 2010

PN på Väderön
PhotoNatura hyrde in sig i en av fyrvaktarbostäderna på Hallands Väderö en vecka i början av maj 2010. Tillsammans med ett fåtal andra besökare, harar, får och några fyrbenta naturvårdare var vi befriande ensamma och kunde ströva omkring fritt över hela ön i jakten på spännande miljöer och intressanta motiv. Det var mitt i lövsprickningstid och vårblommorna stod i full blom i skogar och våtmarker. Småfågellivet var dock förbryllande svagt liksom harbeståndet. Har den hårda vintern påverkat?

På det hela taget blev det en fantastisk, om än mellan varven blöt, upplevelse för oss som var där. Ett par dagars frivillig isolering i Kattegatt med kameran, goda vänner och en inspirerande natur som följeslagare slår ju som bekant det mesta.
Text: Martin Borg