Bli medlem

PhotoNatura väljer in nya medlemmar på årsmötet i januari varje år. Ansökan sker via föreningens webbaserade ansökningsformulär. Bifogat till ansökan lämnas 100 bilder i digital form. Vid PhotoNaturas årsmöte i januari, avgörs via votering om sökande ska bli invald. För att bli invald krävs 70 % av de närvarande medlemmarnas gillande. Det är en fördel om referenser finns till medlemmar i PhotoNatura. Sista ansökningsdag för inval på årsmötet är den 1 december. Ansökningsavgift 200 kr.

Intygande om äkthet och bildredigering
Den som ansöker till PhotoNatura skall skriftligen intyga att han eller hon själv har tagit bilderna samt inte har manipulerat bilderna i något avseende. Se dock nedan vad som anges för bildredigering. PhotoNatura önskar också att sökande skriftligen intygar att han/hon själv har redigerat bilderna och inte delegerat detta.

Bildformat
Vi vill att du presenterar dina bilder för oss i digital form, anpassade till föreningens digitalprojektor. Antalet skall vara100 unika bilder. Undvik sekvenser från samma fototillfälle.

Vi vill att du märker bildernas filnamn med löpnummer (med 3 siffror) först och sen ditt namn i den ordningen som du önskar att vi betraktar bilderna. Ex 101-Nils Nilsson, 102-Nils Nilsson, 103- Nils Nilsson osv. De inskickade bilderna skall ha en maximal storlek på bredden på 1400 pixlar och maximal storlek på höjden på 1050 pixlar. Vi vill att ni utnyttjar maximal storlek på ettdera hållet. Bildformatet är JPG i högsta kvalité, färgrymd sRGB.

Bilderna får vara redigerade enligt principen ”traditionellt mörkrumsarbete”. I ansökan till PhotoNatura accepterar vi inte bilder på djur tagna i djurpark, hägn eller bilder på djur som på annat sätt blivit frihetsberövade. Vi undanber oss även bilder på djur som fotograferats vid åtel. I det fall det ändå finns med dylika bilder bland ansökningsbilderna ska det anges med en öppen och ärlig kommentar.

Originalbilderna skall ha en minimal upplösning på 2400 x 3600 pixlar efter eventuell beskärning. Interpolering är inte tillåtet. Ev. avsteg skall tydligt anges med förklaring. PhotoNatura förbehåller sig rätten att kräva in RAW-filer av valfria ansökningsbilder.

Tips till sökande
PhotoNatura har som ambition att knyta till sig fler aktiva och intresserade medlemmar. Föreningen söker både etablerade, erfarna naturfotografer och unga, utvecklingsbara talanger som vill utvecklas i en kreativ miljö. För alla sökande ger vi rådet att verkligen tänka igenom vilka bilder du vill söka in med. Visa inte alla typer av bilder och motiv som du fotograferar utan koncentrera dig på de motivområden som du anser dig behärska utan att upprepa dig. Naturfotografering handlar mycket om personlig stil och vi vill att det ska märkas i invalsbilderna. Ta gärna hjälp av någon erfaren naturfotograf med urvalet – det ger ofta bra resultat. Självklart står vi som redan är medlemmar i förening till din tjänst om du har frågetecken eller vill ha tips för din ansökan.

Ansökan om medlemskap
Skicka mail till ansokan@photonatura.se för att få inloggningsuppgifter till föreningens ansökningsformulär.
Har du redan fått inloggningsuppgifter kan du gå vidare här