Magnus Wallón

Magnus föddes 1974 i Malmö men flyttade i ungdomsåren runt såväl i Sverige som utomlands. 1999 blev Skåne återigen hemvist vilket Magnus beskriver med ordet äntligen! 2010 växlar han tillsammans med sambon mellan bostaden i centrala Malmö och stugan i Beddingestrand på sydkusten.

Magnus valdes in i Photonatura 2010 och beskriver fotografin som en för honom relativt ny uttrycksform. Det var först med den digitala tekniken som intresset intensifierades på allvar. Den direkta responsen på experiment med slutartider och bländarval var nog det som avgjorde Magnus fascination. I motsats till fotografin har bildskapande alltid funnits i Magnus liv. Innan kameran så var det alltifrån papper och pennor till 3D-modelleringsprogram i datorn som var verktygen.

I sin barndom spenderade Magnus mycket tid i naturen med familjen och dess fågelhundar. I vuxen ålder har utflykterna resulterat i ett återuppväckt intresse för den svenska och kanske framförallt den skånska naturen. Detta efter en ungdomstid med uppmärksamheten riktad mot brädsporter såsom skateboard, snowboard och vågsurf.

Den skånska kusten förblir Magnus nära och numera inspireras han av mångfalden i denna kuststräcka. Från de dramatiska klippformationerna vid Hovs Hallar och Klippan, till de milslånga sandstränderna i söder och vidare till en rik kombination av allt detta naturliga på östsidan. Detta är också tydligt i Magnus bilder då dessa områden är de mest förekommande motiven.

Se mer utav hans bilder på hemsidan.
kontakta honom på, Epost: magnuswallon@gmail.com