Medlemsmöte 3 oktober

Bild: Nils Elgqvist

Dags krypa in bakom skärmen och ”träffas” via Zoom igen. Ett glatt gäng var väldigt sugna på att se och lyssna på kvällens höjdpunkt. Ett föredrag vid namnet titeln ”Skuggsånger – Öland i Linnés fotspår” som Josefin Nilsson skulle hålla för oss.

Föredraget handlade om Carl Von Linnés resa till Öland i maj år 1741. Bildspelet skildrade hans upplevelser av Öland, dess flora och fauna med intressanta berättelser och fina bilder därtill. 

Josefin berättade om hur Öland är nu och hur landskapet förändrats och vad som hänt med dess arter. Både bra och och mindre bra förändringar. Oavsett är öns mångfald fortfarande  beundransvärd. Viss förändring visar tydligt att det går att göra saker för miljön som ger positivt resultat och inger hopp. Något Josefin tycker är mycket viktigt att visa då det går att vända negativa trender. Vi tackar Josefin för ett föredrag, som var inspirerande på flera plan.

Därefter blev det lite sedvanlig info från styrelsen såklart.

Så avslutades mötet med bildkväll. Vi skickar i förväg in vars två bilder vi analyserar. Ibland har vi tema och ibland fritt val. Denna gången skulle en av bilderna ”skava” lite. Med andra ord ha något som vi inte var nöjda med eller vi ville ha feedback på. Ibland är t om frågan papperskorgen eller inte. Nu hamnade inga medlemmars bilder i någon papperskorg denna gången men det blev konstruktiva och trevliga diskussioner. Jättenyttigt.

Ett litet galleri med bilder från bildkvällsdelen. Allt väl tills nästa gång.