Månadsmöte 20110-03-27

Söndagen den 27 mars då vårt tredje möte för i år ägde rum.

EGO-föredrag
Visningen går ut på att presentera sig själv och fotografisk verksamhet under ca 20 min. Denna afton presenterade  Jörgen Schön sig och visade många fina bilder. Nedan presenteras ett urval från bildvisningen.

Kort-ego
Vi har en programpunkt som kallas” kort ego” vilket innebär att utvald medlem berätta om sig själv. Programmet bör vara ca 10 min långt. Det får gärna innehålla info om privatliv, arbetsliv och fotografisk inriktning. Detta ett bra sätt för nya medlemmar att lära känna de gamla bättre. Denna kväll presenterade Karlo Pesjak sig och visade tjusiga bilder ur sitt arkiv. Nedan presenteras ett urval från bildvisningen.

På Vätterns is.
Martin Borg, Sven Persson och Stefan Andersson, alla tre medlemmar i PhotoNatura, har som årlig tradition att i slutet av februari ta en fotoresa någonstans i södra Sverige. I år gick turen till Norra Vätterns skärgård. Det visade sig vara ett lyckokast. Isen låg spegelblank och vädret var fantastiskt. Då gjorde det inget att det samtidigt var en bitande kyla. Vättern är en djup sjö så det är långt ifrån varje år som den isläggs. Men i år slog det till. Det klara vattnet i kombination med is genomskinlig som glas skapade en minst sagt märklig känsla. Isen var tjock, på sina ställen säkert trettio cm. Stora spänningar skapade häftiga ljudeffekter som på sätt och vis påminde om valsång.  Nedan presenteras ett urval från bildvisningen.

Bildkväll
Efter fikan som är en mycket viktigt punkt i programmet genomfördes bildkväll med bildkritik. Nedan presenteras ett urval från bildvisningen.