Tobias Dahlin/PN har utsetts till Hasselbladstiftelsens stipendiat i Naturfotografi 2012.

PhotoNatura medlemmen och SM mästaren i UV-foto, Tobias Dahlin tilldelas stipendiet på 100 000 kronor för sin projektidé ”Västerhavet – om skönhet och miljöproblem”.

Tobias Dahlin vill belysa både skönheten och miljöförstörelsen i Västerhavet. Han kommer att fotografera miljöförstörelsen med fokus på överfisket. Målet är att publicera en bok under 2014. Dahlins förhoppning är att boken kommer att bredda den svenska naturfotografin. Hasselbladstiftelsen anser att Dahlins projekt om miljöförstörelse i Västerhavet har en stor relevans för naturfotografin.
Erna och Victor Hasselblads Stiftelse ger för tredje gången ett stipendium till en naturfotograf. Stipendiet ges i samarbete med Vårgårda fotoklubb. Ändamålet med stipendiet är att, med Victor Hasselblads naturintresse i åtanke, uppmuntra naturfotografin.”
Klicka här för att läsa mer på Hasselbladstiftelsens hemsida.

Ett stort varmt grattis önskar föreningen PhotoNatura