Månadsmöte 2012-12-02

Söndagen den andra december höll vi vårt sista möte för året 2012.

Året har som vanligt gått ovanligt fort. Det har varit ett intensivt och konstruktivt år på många sätt både för föreningen och dess medlemmar, det märks inte minst om man går tillbaka i nyhetsflödet här på vår hemsida. Med detta ser vi fram mot lite avkoppling och jul ledighet för att samla nya krafter samt ny inspiration inför 2013.

Johnny Palmér berättade om Åraslövs mosse utanför Vinslöv, växtplats för 9  orkidéearter, med skånes rikligaste förekomst av vaxnycklar. Men även flugblomster, änsnycklar, jungfru marie nycklar och kärrknipprot. Ett bildurval nedan.

Johan Schmitz bildvisning handlade om höstens vandring längs Kungsleden. Resan började i Abisko och gick söderut, genom Abisko nationalpark, förbi Alesjaure, över Tjäktjapasset och vidare mot Singi. Efter Singistugorna bar det av österut mot Kebnekaise och Tarfaladalen. Ett bildurval nedan.

Efter fikan som är en mycket viktigt punkt i programmet genomfördes bildkväll med bildkritik. Konstruktiva och trevliga diskussioner blev det denna afton. Nedan presenteras ett urval bilder från bildkvällen.