Månadsmöte 2013-02-03

Med nytt år och med nya möjligheter startar PhotoNaturas första ordinarie möte söndagen 3/2.  Efter en period i mörkrets tid blir nu dagarna längre och ljusare, det känns i luften och bland fåglarna att våren är på väg så smått här i söder. Det känns som om 2013 kommer bli ett aktivt år för både föreningen och många av medlemmarna vilket känns positivt. Vi uppdaterar hemsidan om kommande nyheter löpande så besök vår hemsida för att hålla dig uppdaterad. En nyhet i föreningen är att Magnus Persson, har efter två års tid lämnat sin plats i styrelsen som ledamot, Thorsten Klint tillträder som ledamot 2013.

Första bildvisningen för kvällen var Jukka Lausmaa
Jukka visade bilder på temat Små fåglar. Han strävar inte efter skarpa och rena artporträtt. Istället jobbar han med miljöer, förgrunder, bakgrunder och ljus för att skapa personliga och konstnärliga bilder där fågeln är ett viktigt inslag i en helhet.
Ett urval bilder visas nedan.

Efter ett besök i norra Halland, visades vinterbilder från Onsalahalvön av Sven Persson, Martin Borg, Jonny Palmér och Erland Leide.
( bilder kommer )

Erland Leide visade en serie bilder från ett par dagars besök i Death Valley National Park i Kalifornien. Death valley täcker ett stort ökenområde i östra Kalifornien på gränsen mot Nevada. Fotografiskt la Erland största vikten på sanddynerna nära Stovepipe wells men även andra platser hanns med under besöket. Fotografiskt är Death Valley en utmaning med hårt ljus under största delen av dagen och både soluppgången och nedgången är korta. Man får de ut sina fotplatser i förtid och sedan arbeta med naturen och motiven.

Bildkväll med bildkritik är en stående punkt i föreningen, nedan ett urval av bilder.