Fyra PN-fotografer på Onsala

Svängehallar, naturreservat i Kungsbacka kommun. © Sven Persson / swelo.se

Inspirerade av PhotoNatura-fotografen Anette Seldéns bok om naturreservaten i Kungsbacka kommun, begav sig Martin Borg, Erland Leide, Johnny Palmér och Sven Persson till Onsalahalvön några kalla januaridagar. Fem kustnära naturreservat besöktes under tre dagar. Efter en längre tids kyla hade isen lagt sig, inne i Kungsbackafjorden så pass tjock att den bar. Medan på västra sidan av Onsalahalvön var det mest en guppande issörja. Första kvällen var vädret så vackert man kan önska  sig en vinterdag, vindstilla, soligt och ca 10 minusgrader. Följande dagar förändrades vädret till det mildare, mulet och blåst. Men ur fotografisk synvinkel var förändring av vädret till det bättre. Inte minst sista kvällen då västanvinden friskade i och bröt itu havsisen. Kombinationen av is, ett tunt snötäcke och det blå ljuset skapade goda förutsättningar för intressant bildskapade i västkustmiljö.