Månadsmöte 2013-03-03

1_PatrikLarsson

Bild: Patrik Larsson/PN

Det var stor uppslutning till vårt sedvanliga månadsmöte söndagen den 3 mars. Roligt med blandningen av gamla och nya medlemmar, högt i tak och med skämt som duggade tätt.

Mötet började med det som vi kallar egoföredrag. Alla medlemmar presenterar sig vid något tillfälle på detta sätt. Denna gång fick vi lära känna Peter Nilsson och hans motivområde, en trevlig ny bekantskap med inspirerande bilder.

Nästa punkt så visade Thorsten Klint och Marie Kantermo spännande bilder från sin resa. Det var gorillor och chimpanser från Uganda varvat med exotiska fåglar och storslagna vyer. Vi fick även ta del av en dråplig historia om flodhästar i trädgården på självaste julafton. Ett gott skratt förlänger livet, tack för det.

Tobias Dahlin visade bilder kring sitt projekt ”Havet – miljöproblem dolt under ytan” Det var oerhört gripande och tänkvärt samtidigt väldigt skrämmande med allting som dumpas i havet. Han berättade om konsekvenserna för djur och fiskar och bilderna talade sitt tydliga språk. All heder åt Tobias för hans arbete med att informera om detta stora problem som vi dock var glada att få ta del av.

Avslutningsvis var det bildkväll där var och en hade med sig tre bilder. Man har möjlighet att få nya synvinklar av varandra med både ris och ros. Det är alltid givande diskussioner med fritt spelrum om tycke och smak.
Vi återkommer med bildvisningsbilder, här visas ett urval från bildkväll.
(text Jaana Peterson)