Medlemskollen Ola Karlsson/PN

7_Ego_Ola Karlsson

På varje medlemsmöte ska en av medlemmarna hålla ett så kallat ego-föredrag om sig själv och sitt fotograferande. På senaste mötet hade turen kommit till Ola Karlsson. Han är född i Gällivare i Lappland och uppvuxen i Småland och på Öland. Sedan mer än 25 år bosatt i Lund. Växte upp i en familj med ett stort natur och konstintresse och fick som ung upp ögonen för fotografi. Kopierade bilder på Tidningen Barometern på tidigt åttiotal och arbetade under sina doktorandstudier med olika former av mikroskopi och bildhantering. Blev medlem i Windh bildbyrå 1993 och blev 2012 invald i PhotoNatura bildförening.

Ola är en inbiten alpin skidåkare med friåkning som specialitet sedan många år och har åkt skidor från Riksgränsen i norr till Italien i syd och provat på skidåkning i stora delar av USA. Han har klättrat och åkt Mont Blanc och Monte Rosa och alltid burit med sig en kamera för att dokumentera skidåkningen och de storslagna naturscenerierna men framför allt är Ola en mycket aktiv naturfotograf och som en röd tråd igenom Olas fotoaktiviteter löper naturbilder med fåglar och djur som huvudmotiv. Naturfotografin bedrivs i projekt som kan sträcka sig många år och ofta skildras en biotop snarare än enstaka djurporträtt. Helheten är större än delarna och resultaten av dessa fotoprojekt presenteras på bloggen och hemsidan: www.olakarlsson.eu. Ola har haft ett flertal bilder publicerade i tidningen FOTO och under 2012 har Ola deltagit i 4 samlingsutställningar och har haft 3 separata fotoutställningar.

2_Ego_Ola Karlsson

1_Ego_Ola Karlsson

11_Ego_Ola Karlsson

10_Ego_Ola Karlsson

9_Ego_Ola Karlsson

8_Ego_Ola Karlsson

6_Ego_Ola Karlsson

5_Ego_Ola Karlsson

4_Ego_Ola Karlsson

3_Ego_Ola Karlsson