Månadsmöte 2013-04

1_isakBergwall
Bild: Isak Bergvall
Mötet började med egoföredrag av Thorsten Klinth. Han berättade om sitt tidigare forskningsprojekt av olika djurs beteende. Det var änder, fåglar och ödlor som ingick i studien. En intressant iakttagelse var hur andhonan valde ut sin partner. Det var den vackraste och bästa fjäderdräkten som gällde. Inte helt olikt människans beteende…eller?

Näste man på tur var Stefan Lindbladh med sin bildvisning från Blekinge av tre åar i vinterskrud. Vi fick konkreta tips på platser och dess tillgänglighet. Vi blev även påminda om hur bra vår svenska kalla årstid gör sej på bild. Man blir lätt ”hemmablind” när vintern känns lång.

Sedan var det dags för höjdpunkten/fikat som smakade gott i vanlig ordning.

Därefter presenterade Nils Elgqvist sig, en av våra nya medlemmar. Han pratade om sitt fotograferande och vad den kommit att betyda för honom. En fascinerande berättelse och bildvisning som vi alla blev tagna av med många vackra bilder på vilda djur från Småland och Öland.

Avslutningsvis var det bildkväll. Våra vardera tre bilder ventilerades och analyserades på ett konstruktivt sätt. Med glimten i ögat och god stämning är alla tips på förbättring välkomna. Det var nöjda medlemmar som slutligen styrde kosan från Skåne till Halland och Småland efter vårens sista möte.

Bilder nedan från bildkväll:

Hälsningar Jaana