PN Höstexpedition 2014 till Djurö Nationalpark

 

Martin Borg

Bild: Martin Borg

PN Höstexpedition 2014 till Djurö Nationalpark

Den 15 augusti lämnade vi 6 medlemmar som var med på höstens tur ett gråtrist väder bakom oss och  gav oss iväg med taxibåt från en plats nära Läckö slott mot Djurö NP mitt i Vänern.

Vädret klarnade fort när vi kom ut på sjön och under de två kommande dagarna hade vi strålande väder samtidigt som vi såg hur regn och åskmoln omgärdade hela Vänerns kuster. Det passade oss utmärkt att få med de ständigt varierande molnformationerna som fonder i våra kustbilder.

Två och en halv dag var en fin introduktion till de här fina och orörda öarna med ett ganska kargt landskap. Det är på många sätt en typisk svensk miljö med en blandning av tall och granskog, lite våtmarker, fina mossor omgiven av en stenig kustlinje. Naturen är lite spetsad av de vackra inplanterade dovhjortarna.

Stillheten är nästan bedövande och besöket ett skönt avbrott mot den hektiska vardagen.  Ett besök kan varmt rekommenderas.