Medlemsmöte 20 mars 2016

01_Tobias
Foto: Tobias Dahlin


 

Söndagen 20 mars träffades ett glatt gäng från PhotoNatura för det var dags för ett nytt medlemsmöte.

Johan Schmitz höll ett EGO-föredrag som tydligt visade hans utveckling sedan 2009. Han visade tillbakablickar på bilderna han sökt in till PhotoNatura med och konstaterade att det var mycket mer bilder på fåglar och makro än landskap på den tiden. Han tänkte mer på att skapa bilder än på att dokumentera med hjälp av sina bilder. Nu har Johan varit på några resor till fjällvärlden vars miljö fångat honom helt. Han har lärt känna sina platser och idag tar Johan mycket mer landskapsbilder än innan. Tanken att göra något med sina bilder är med redan från början och han vill förmedla lugnet och stillheten i fjällvärlden. Men även när han fotograferar hemma i sin närmiljö gör han det ur ett lite mer dokumentärt syfte än tidigare.

Därefter tog Jukka Lausmaa med oss till Norra Dalarna dit han återvänder ett par gånger om året. Platserna han besöker heter Drevfjällens NP, Fulufjället NP och Våmhuskölen NP och i dem kan man hitta väldigt mycket orörd natur. Det finns bra stigar att gå på men det är väldigt sällan han träffar folk däruppe. Jukka började med att visa bilder uppe från fjället och sen gick vi ner genom fjällbjörkskogar, granskogar och myrmarker. Föredraget avslutades med en serie svart/vita bilder.

Sen satt det verkligen gott med en fika och därefter fick vi lite information från styrelsen.

Så var det dags för punkten på agendan vi kallar ”5 favoriter”. Det var Johnny Palmérs tur att visa sina 5 favoritbilder vilka dessutom råkade vara från en favoritplats.

Innan kvällens bildvisning ledde Jukka & Marie samtal om hur vill vi utveckla våra bilddiskussioner. Det finns många goda ideér att utveckla.

Kvällen avslutades enligt tradition med en bildkväll. Var och en hade med vars två bilder och vi hade god tid att analysera alla på ett konstruktivt sätt och med stor inlevelse.