Medlemsmöte 4 september 2016

01_johnnyp-8670

Foto © Johnny Palmér

Söndagen 4 september var det äntligen dags för höstens första medlemsmöte och ett glatt entusiastiskt gäng samlades i Hässleholm.

Anders var kvällens mötesvärd och inledde genom att önska oss välkomna tillbaka efter sommarens uppehåll. Därefter tog kvällens övningar vid.

Camilla var först ut med att berätta om en häftig semesterupplevelse i sommar. Hennes första möte med Sveriges största skalbagge nämligen Ekoxen vilken hon hittade på Öland. Till detta visades en samling bilder på denna fantastiska varelse.

Därefter tog Nils vid och berättade om och visade bilder på sitt tjäderprojekt. Han tog med oss till sina skogar där han har hittat tjäderspel. Nils har också engagerat sig i områdets framtid då det planerades byggnation av vindkraftverk på platsen. Nu har det uppmärksammats och området har inventerats och det ser ut som det kommer att få vara ifred och lämnas ostört.

Sen var det dags att mätta magarna med en som vanligt smarrig fika.

Efter fikat visade Jukka några av sin favoritbilder med tema fåglar och berättade om sitt tankesätt i bildskapandet.

Thorsten tog efter det över stafettpinnen och visade lite av sina experiment med svart/vit fotografering och han berättade lite om sina tankar med framkallningen av dem.

Styrelsen bidrog därefter med lite information.

Kvällen avslutades enligt tradition med en bildkväll. Denna gången hade vi ett tema vilket var VATTEN.
Var och en hade med vars två bilder och vi hade god tid att analysera alla på ett konstruktivt sätt.

Nedan presenteras ett urval bilder från bildkvällen.