Medlemsmöte 2 oktober 2016

01_rolf
Foto: Rolf Carlberg

Söndagen 2 oktober var det så dags för nästa höstmöte vi samlades som vanligt i Hässleholm.

Johnny var kvällens mötesvärd och höll i trådarna.

Kvällen innehöll många fina och väldigt intressanta bildvisningar.

Anders Henriksson – Bilder från Costa Rica
Anders och hans fru åkte till Costa Rica i 2 veckor med Jan Pedersen och Wild Nature fotoresor. Där fick de uppleva fina regnskogar både dagtid och nattetid. Och det blev vandringar och fotografering bland trädtopparna. De fick närkontakt med många arter av kolibrier och andra fåglar, kräldjur, pilgiftsgrodor, vrålapor och flera andra djur. En tur på gränsfloden till Nicaragua fick de också uppleva. Anders hade spelat in lite ljud så vi fick en riktig djungelkänsla till bilderna.

Karlo Pesjak – Bilder från IFWP-möte
Karlo åkte till IFWP:s möte i Slovakien tillsammans med Elisabeth och Håkan och de besökte de vackra Tatrabergen som är Karpaternas högsta massiv och den formar gränsen mellan Polen och Slovakien. De reser sig från slättlandet och når en höjd på 2500 meter över havet. Linbanor hjälpte dem att komma upp på högre höjder. De fick också uppleva den vackra alpgeten Gemsen och många arter av fåglar.

Och så blev det god fika.

Viktor Sundberg – Fem favoriter
Viktor visade fem av sina fem favoriter på fåglar och berättade hur han tänkte när han tog dem och varför just de 5 var hans favoriter.

Magnus Persson – Lågvolymfotografering
Magnus visade oss bilder som handlade om hans arbetsresor till Israel. Ett land med många kulturella inslag och mycket gammal historia.

Han visade även ett bildspel med musik till som innehöll årets bilder från alla årstiderna. Det har blivit en hel del bilder trots han haft lite tid att fotografera.

Mötet avslutades med bildkväll, där deltagarna visade och diskuterade bilderna för ändamålet.

Ett urval bilder visas nedan.