Medlemsmöte 26 februari 2017

01-thorsten_07A1645
Foto: Thorsten Klint

Ett entusiastiskt gäng samlades på medlemsmötet den 26 februari och mötet inleddes med ett varmt välkomnande av Marie som var kvällens mötesvärd. 

Peter Nilsson tog med oss på en bildresa till USA och Pacific Northwest. Han har rest längs kusten vid delstaterna California, Oregon och Washington. En fantastiskt vacker kuststräcka som Peter visade upp med sina fina bilder. Det var intressant att höra hur tidvattnet ändrade landskapsvyn dramatiskt och det gällde att ha koll på det om man ville ha torra fötter. Han besökte även Olympic National Park med sin tempererade regnskog. De enormt stora Redwoodträden är fantastiskt vackra.

Vi provade en ny idé på hur man kan visa bilder som mer går ut på att berätta om känslan och tankarna runt temat ihop med passande bilder. Vi kallar den ”3x3x3 Tankar och känslor kring bilder” och kvällens tema var Ensamhet. Det hela gick ut på att tre fotografer visade tre bilder vardera och pratar i 3 minuter. Först ut att prova detta sätt var Camilla, Marie och Johnny. Kul att se att alla 3 hade olika sätt att tolka temat.

Fikapausen var som vanligt galant ordnad av Johnny. 

Efter pausen visade Brutus Östling oss ”En vildhunds lukt, och andra möten på de afrikanska savannerna”. Det var många fina bilder från de Afrikanska savannerna och de vilda djuren som finns där. Han har bl a en längre period följt en flock Afrikanska vildhundar. En utrotningshotad art. Otroliga naturupplevelser med många spännande möten och mycket action. Lejon, noshörningar och elefanter hade också fastnat på minneskorten och det var väldigt intressanta berättelser därtill. Resultatet av detta material ska mynna ut i en ny bok så småningom som vi alla ser fram emot.

Så var det dags för lite styrelseinformation och nu är det snart dags för PhotoNatura-Dagen den 4 mars och det är ett fullspäckat program i en fullsatt lokal. Alla ser mycket fram emot denna trevliga dag.

Så var det dags för kvällens bildkväll  – 2 bilder vardera visades upp och analyserades och nedan kan ni se några av dem.