Medlemsmöte 23 april 2017

01_birgersson
Foto: Bengt-Ove Birgersson

Den 23 april var det så dags för sista PhotoNatura medlemsmötet innan sommaruppehållet och Karlo höll i kvällens trådar.

Håkan och Elisabeth visade oss bilder från Andalusien där de tillbringade en hel del tid i vintras. De hade sin bas i en by som heter Colmenar och frukosten intogs på terassen med utsikten över Tejeda Nationalpark. 
Kusten längst söderut är en väldigt exploaterad kust. Och lanskapet består till stora delar av monokulturer såsom många mil med olivträdsodlingar.
Det blev många korta men även lite längre utflykter till olika platser längs kusten. En hel del djur, vackra växter och träd såsom fina korkekar, stenbockar, irisblommor, flamingos och gåsgamar fastnade på minneskorten. Det var en fin skildring av det Andalusiska landskapet Håkan och Elisabeth visade oss.

Sen var det dags att stilla hungern med lite god fika.

Därefter tog Ola med oss på en resa till Namibia, Botswana och Viktoriafallen. Själv har han gjort två resor till ställena och planerar att återvända. Ska bli kul att följa detta projekt. Han har besökt Etosha nationalpark och Namib Naukluft nationalpark. I Botswana besökte han en by med bushmen. Det har blivit många möten med vilda djur och på Olas minneskort fastnade det olika fåglar, gnuer, schakaler, oryxantiloper, elefanter, giraffer, noshörningar, zebror, flodhästar, hyenor, charmiga surikater, krokodiler och de vackra svartmande lejonen. Det blev många mil genom ökenlandskapet i bil och sov gjorde han i tält. Vi fick också se landskapsbilder som skildrade vackra vyer.  På dagen kunde det vara 40 grader varmt men på natten sjönk temperaturen under nollan. Ljuset ändrade sig mycket snabbt, blå timmen fick skämtsamt ändras till blå minuten.

Styrelsen informerade om lite olika saker.

Till sist var det dags för bildkväll och denna gång med temat ”FÄRG”  – 2 bilder vardera visades upp och analyserades och nedan kan ni se några av dem.