Medlemsmöte 3 september 2017

01_jarl
Foto: Jarl von Schéele

Söndagen den 3 september samlades ett sommarfriskt glatt gäng PN-medlemmar till höstens första medlemsmöte. Väldigt trevligt att se alla igen.

Kvällens värd Thorsten hälsade alla välkomna och presenterade kvällen.

Bengt-Ove inledde höstens första bildvisning genom att visa ”En del av trollskogen” som var ett mycket stämningsfullt bildspel med passande musik och fågelljud till. Det innehöll mestadels bilder från hans vackra hemmamarker, fåglarna och skogarna i Blekinge län under ett år dvs vinter till vinter. En njutbar stund.

Så var det dags för styrelsen att informera lite och en del frågor diskuterades.

Därefter var det Marie och Thorsten som visade bilder från sin resa till Madagaskar november 2016. Ön är ungefär lika stort som Sverige och har 23,5 milj. invånare. På östra sidan av ön finns det mycket fuktig regnskog men den västra sidan är väldigt torr mark. Det är ett fattigt land och befolkningen livnär sig på bl a risodlingar. Det finns inte mycket vildmark kvar då man har odlat upp väldigt stora arealer. Vi fick uppleva det otroligt genomträngande ljudet av Lemurerna som gärna vistas långt upp i träden. Bilderna visade olika arter av lemurer, kamelionter, lustiga insekter, ormar och fåglar. Vi fick också se bilder av befolkningen och städerna. Mycket intressant.

Fika är aldrig fel så vi avnjöt den traditionsenligt.

Efter fikat så var det dags för Evas Ego ”Jaget och bilderna”. Ego är något som alla nya medlemmar ska visa under sitt första år som ny medlem i PhotoNatura. Eva visade bilder och berättade om sin fotografiska resa som började tidigt i livet. Naturen och livet har format hennes bildseende och bildstil. Hon började en gång i tiden med en del landskapsfotografering men numera har intresset för fåglar växt och hon avbildar gärna dem på ett kreativt sätt.

Avslutningsvis var det i sedvanlig ordning så dags för bildkvällen. Alla hade bidragit med två bilder vardera som analyserades.

Nedan presenteras ett urval bilder från bildkvällen.