JARL VON SCHÉELE/PN SLÄPPER SIN BOK ”MELLAN SJÖARNA”

Kronhjortar bokomslag Mellan sjöarna jvs

JARL VON SCHÉELE SIGNERAR SIN BOK ”MELLAN SJÖARNA”

Killbergs Akademibokhandel, Ängelholm

Lördagen 9 december kl 11-14.

BOKINFO

Titel: Mellan sjöarna

Inbunden

Svenska

Antal sidor: 144

Utgivningsår: 2017

Förlag: Eget förlag

Dimensioner: 22x27x17mm

Foto, text, design: Jarl von Schéele

ISBN: 9789163953781

Jarl von Schéele bor i Ängelholm men har även fotograferat natur i över 20 år i trakterna kring Romeleåsen och Vombsänkan. I denna bok finns mer än 100 vackra och fängslande naturbilder med varierande motiv från det sydskånska kulturlandskapet. Bokens titel Mellan sjöarna syftar på ett område som med utgångspunkt från Jarl von Schéeles stuga i Dörröd hamnar inom en radie av två mil. Det är framför allt i detta område runt Kranke-, Vomb-, Häckeberga-, Snogeholms- och Sövdesjön som han gjort sina strövtåg med sin kamera.

Fotona är tagna under en dryg tioårsperiod och kompletteras med korta texter om motiv och magiska upplevelser. Plats och tagningsdatum (utan årtal) för bilderna finns angivet vid varje händelse i fotodagboken. I registret finns också uppgifter om vilka år fotona är tagna.

Kortfattade dagboksliknande anteckningar skapar extra närhet till bilderna. Jarl von Schéeles bok Mellan sjöarna är en odyssée under ett naturår i ett skånskt kulturlandskap med naturfoton av genomgående hög kvalitet.