Första höstmötet 2010-08-22

Denna söndag var fullspäckad med aktiviteter, Inval av nya medlemmar vilket resulterade att Lollo Brandt från Halmstad och Anna Kristiansson från Torslanda valdes in!
Planering inför vår gemensamma fotoresa till Tiveden i höst. Planering av aktiviteter som inte kan avslöjas här och nu, men håll utkik framöver för vidare information. 

Så pass mycket i programmet så endast en bildvisning var bokad, Patrik Leonardsson från Halmstad visade en komprimerad föreläsning som normalt är på 50 minuter från sin näst senaste bok Nissan en å från a till ö” den å som alltid flutit som en blå tråd genom hans liv. Han följer den ända från källan mitt ute på en mosse vid småländska Taberg, via dess slingrande lopp genom två landskap till mynningen i Halmstad. En resa med mängder av nedslag: mytiska, mystiska, historiska, geografiska. Patriks välkomponerade bilder avnjöts till hans stämma där han visar stor kunskap om historien från källan till västerhavet, vilken betydelse ån haft för människorna längs ån. Någon i föreningen undrade var namnet kaninön kom ifrån som ligger i nissan i Halmstad, man kan undra svarade Patrik då den närliggande ön ”laxön” har en dansbana 🙂 Några bilder finner ni här  

Efter fikan som är en mycket viktigt punkt i programmet genomfördes bildkväll med bildkritik. Några smakprov visar vi här nedan.