Medlemsmöte 28 november

Foto: Dorte Bech Pedersen

Dags träffas via Zoom igen och denna novembersöndag hade vi bjudit in Isabella Chowra/N som bildvisare.

Isabella, uppvuxen i Stockholm, hade satt ihop ett bildprogram med fantastiska djurbilder. Hon berättade att hennes passion för naturfoto väcktes redan som 14-åring och då införskaffades den första systemkameran. I samma veva började hon även dyka. Dykande i Stilla Havet och fotograferande av sälar utanför Englands kust fick henne längre norrut i jakt på valar, vilket i sin tur ledde till att hon började utforska de skandinaviska fjällen.

Hon beskriver sitt fotograferande som ”under och över”. Ytan och trädgränsen. Förutom fjällrävar och myskoxar fick vi bland annat ta del av hennes möten med ugglor och tjäder i hennes närområde. Hon berättade hur hon successivt utvidgat sitt intresseområde och genom gedigen planering lyckats få sina fototillfällen. Hur hon ibland lyckats men också om en hel del som inte gått som hon önskat. Vi tackar Isabella för ett spännande och inspirerande föredrag.

Därefter tog vi oss an våra egna insända bilder. Denna kväll på temat ”Förgänglighet”. Det blev som vanligt en seriebilder av varierande slag som analyserades i varm och vänskaplig anda.

Sist men inte minst lite styrelseinformation.

Vill också passa på att här berätta att vi så här lagom innan Jul sänkt priset på vår bok ”Personligt”. Varför inte unna er själv en bok eller ge den som gåva till en vän.

Lite bilder från kvällen.