Medlemsmöte 13 februari

Bild: Ulrika Arnell

Då den grå väderleken fortsätter att svepa in det skånska landskapet passade det extra bra att krypa in bakom datorskärmen och delta i ett medlemsmöte via Zoom denna söndagskväll. Vi blev ett glatt gäng som leddes av Eva som var kvällens värd. Då vår senast invalda medlem Ulrika Arnell deltog för första gången på ett medlemsmöte hade vi en traditionell ”laget runt” presentation. Efter rundan var det dags för en bildvisning.

Bildvisning – Thorsten Klint och Frode Wendelbo – Panterlo i Andalusien
Thorsten, Marie och Frode hade varit på resande fot till Andalusien för att fotografera Panterlo. En resa som innebar många och långa dagar i gömsle i Naturreservatet Parque natural de la Sierra de Andujar. Den skyddade men starkt utrotningshotade spanska lon har en fläckig päls och i reservatet är dess huvudsakliga föda kaniner. I reservatet har Ekoturismen gynnat lokatten. Tjuvjakten har minskat markant. Då fotograferna tålmodigt satt och väntade på Panterlo fick de även se andra djur och fåglar som även de fastnade på sensorn. Vi tackar Thorsten och Frode för visningen av fina bilder på Panterlo och dess omgivningar i landskapet samt intressant berättande därtill.

Bildkvällen hade temat ”Kallt” och bilderna skulle helst vara tagna i år men det visade sig vara lite svårt att hitta ”kalla” nytagna bilder från i år så lite grävande i arkiven var på sin plats. Det är väldigt roligt att se allas tolkningar av ett tema. Här kommer några exempel från kvällen.