Medlemsmöte 27 november

Bild: Stefan J Nilsson


Förväntansfulla medlemmar samlades i Hässleholm för årets sista medlemsmöte som innehöll ett digert program.

Mötet började med en presentation av bilder tagna på den gemensamma fotoutflykt till Söderåsen vi hade i slutet av oktober. Trots att alla bilder var tagna på samma plats hade de ändå olika uttryck och karaktär. Väldigt roligt att se kreativiteten i föreningen. Det var allt ifrån små svampar, stora landskap, måleriska bilder och mer dokumentära bilder tagna med lite olika tekniker.

Därefter presenterade Dorte ett projekt med namnet ”Meditativa paddor” vilket hon jobbat på en tid. Hon visade suggestiva monokroma bilder, ofta oskarpa, vilka förflyttade oss till en magisk värld, paddornas värld. Det var vackert och stämningsfullt förmedlat. Vi tackar Dorte för en magisk stund.

Sedan var det dags för en välbehövlig fika med utrymmeför mellansnack. Under tiden visade Johnny ett bildspel hopsatt av honom och Karlo P med material från föreningens tidigare resor och med musik av Magnus P. Det var ett inslag som uppskattades och gav inspiration och nya idéer.

Efter fikat visade Leif bilder på temat ”Nära och kära”. Det handlade förstås om makrobilder med olika motiv från blommor och insekter till maneter och svampar. Allt presenterat på ett engagerande och resonerande sätt, där Leif uttryckte sin syn på både motiven och den teknik han använt. Vi tackar Leif för en fin visning med härliga bilder.

Efter en kort information från styrelsen övergick vi till Bildkvällen, där vi njöt av och granskade de insända bilderna. Temat var fritt den här gången och bilderna var både varierande och spännande och det blev både skratt och mera allvarligt diskuterande. Nedan kommer några av bilderna.

Vi vill passa på att önska alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT FOTOÅR!