Medlemsmöte 11 februari

Foto: Jukka Lausmaa

Vad gör man en mulen gråtrist söndag? Jo, man samlas för ett medlemsmöte i Hässleholm med sina trevliga föreningskollegor och tittar och pratar bild. Det blev fullt i lokalen och det var glad stämning.

Vår nya ordförande Leif Elison var kvällens värd och hälsade oss hjärtligt välkomna. Vi började kvällen med att avtacka vår tidigare ordförande Thorsten Klint som haft rollen som ordförande i 10 år. Vi är alla tacksamma för Thorstens insats och hoppas godsakerna i korgen ska väl smaka.

Därefter var det dags för en av våra nyaste medlemmar, Hans Flyman, att visa sitt EGO-föredrag. Tanken med EGO-föredraget är att fotografen ska presentera sig och sin fotografiska bana för oss andra. Hans visade oss fina naturbilder på bl a fåglar, djur och besökta platser och berättade sina tankegångar om hur bilderna blivit till. Vi fick också se lite annat han fotograferat och som dessutom blivit en bok vid namnet Kärleken till en ö. Vi tackar Hans för ett fint EGO-föredrag med fina bilder.

Sen var det Jukkas tur att visa bilder och han kallade sitt föredrag för Små fåglar 2.0. Han visade oss hur allt började med fågelfotograferingen för ganska många år sedan. Det blev en resa i hur Jukka utvecklat sin egen bildstil. Det var mycket intressant höra hur han tänkt och arbetat för få till bilderna så som han vill ha dem. Vi tackar Jukka för en intressant visning med fina fågelbilder.

Innan fikat som Johnny spetsat till med smarriga wienerbröd hade vi lite föreningsinformation.

Sist men inte minst var det dags för bildkvällen som hade temat NYTT. Ett tema som var lite att bita i och bilderna som visades hade stor variation i tolkningen. Spännande. Här nedan kommer ett urval av dem.