Medlemsmöte 7 april

Foto: Håkan Liljenberg

Denna Skånska våreftermiddag var det laddat med god fika, nylagat kaffe och ett gäng fotoentusiaster i lokalen i Hässleholm. Vårens sista medlemsmöte stod på agendan.

Det var Johnny som höll i trådarna denna kväll och Erland Leide inledde kvällen med ett föredrag från Skottland som han besökte i februari i år. Föredraget var inspirerat av den klassiska äventyrsberättelsen Kidnappad skriven av Robert Louis Stevenson. Boken handlar om kidnappning, skeppsbrott, mord och förföljelse när unge David Balfour försöker göra anspråk på arvet han blivit lurad på. Erland hade fotograferat i landskapsmiljöerna som boken utspelar sig i. Det blev ett väldigt intressant upplägg av föredraget efter boken och Erland visade en varierande bildskörd som visade allt från stora landskapsvyer, vattenfall och detaljbilder med intressant historia därtill. Vi tackar Erland för hans föredrag.

Därefter tog Frode Wendelbo över med sitt föredrag som handlade om ett projekt han avslutade i somras. Redan som liten blev han trollbunden av de norska stavkyrkorna och bestämde sig för att fotografera alla som fanns kvar och som dessutom fortfarande stod kvar på platsen där de byggdes. Det blev ca 28 stycken stavkyrkor förevigade på Frodes minneskort. En fin samling bilder visades och det var väldigt lärorikt och intressant. Ett kulturarv i Frodes bildbank som vi är glada att ha fått ta del av. Tackar.

Efter styrelseinfo och lite annat så var det dags för bildkvällen. Vi hade Temat ”Ljusets återkomst” och provade också ett nytt koncept på bilddiskussionen. Det gick ut på att en moderator ställde först en fråga till fotografen att svara på och därefter fick vi övriga en fråga om bilden vi skulle svara på. Intressant koncept som gav lite annat resultat på våra bilddiskussioner. Vi gillade konceptet och ska försöka utveckla det lite till. Framförallt frågorna.

Här kommer ett urval av bilderna. Dock gick de inte under temat utan var fritt val.