Medlemskollen Peter Nilsson/PN

PN_bild04
På varje medlemsmöte ska en av medlemmarna hålla ett så kallat ego-föredrag om sig själv och sitt fotograferande. På senaste mötet hade turen kommit till Peter Nilsson. Nedan följer en kort sammanfattning på vad han sa och några bilder som han visade

Jag började fotografera seriöst för ca 5-6 år sen och har varit medlem i PhotoNatura i ett drygt år. Allt började med att jag lånade en systemkamera av en kompis och blev då så fascinerad att jag snabbt köpte en egen.
Något år senare vann jag en fototävling där förstapriset var ett fotosafari till Afrika. På den resan träffade jag en av Sveriges främsta landskapsfotografer som jag lärde mig mycket av och även om jag tidigare var intresserad av naturfoto, var det under den resan jag blev inspirerad att koncentrera mitt fotograferande på landskap.
Sedan dess har jag lärt mig väldigt mycket mer, och det har jag främst gjort genom att studera andra duktiga landskapsfotografers arbete. Sen gäller det att hitta sin egen stil och typ av motiv att fotografera och det är något jag fortfarande utvecklar.

Jag har förutom till Afrika gjort resor till Norge och Island men det är ökenlandskapen i sydvästra USA som blivit min favorit. Där har jag varit mer än en gång och kommer med all säkerhet åka dit igen.
Jag fotograferar naturligtvis också på hemmaplan i Skåne och då åker jag gärna till Kullaberg, Söderåsen eller Österlen.

Du hittar Peters hemsida här: www.natureinframes.net
PN_bild10
PN_bild08

PN_bild07

PN_bild06

PN_bild05

PN_bild03

PN_bild02

PN_bild01

PN_bild09