Medlemmar fångar hösten i Rondane

magnus 2
Bild: Magnus Persson
.
Hösten 2014 började klia i avtryckarfingret på 3 Photonaturamedlemmar och ett glatt gäng på 7 st naturfotografer från Småland, Halland och Skåne reste upp till Rondane Nationalpark i Norge. Målet var att njuta av den vackra naturen och föreviga detta på bild.

Fotografer
Camilla Noresson/PhotoNatura
Måns Löfgren
Magnus Persson/PhotoNatura
Nils Elgkvist/PhotoNatura
Bo Morenius
Patrik Ronkainen
Andreas Ebbesson

 
Rondane NP är en norsk nationalpark i ett högfjällsområde som ligger mellan Gudbrandsdalen och Atndalen i Hedmark och Oppland. Den inrättades 1962 som Norges första nationalpark.
Berggrunden är en mycket karg och och vegetationen domineras av lav och ljungväxter. Nationalparken är speciellt viktig för Norges sista stammar av vildren. I Rondane finns 10 st  bergstoppar som överstiger 2000 meter över havet. Den högsta toppen är Rondeslottet på 2178 m.
 

Efter en dags bilfärd nådde vi stugbyn, Rondane Gjestegård, där hade vi bokat två fina knuttimrade stugor att bo i. Det blev vår bas. Därifrån utgick vi på dagsturer ut i den fina nationalparken. 

Platser som besöktes var Dörålsdalen, Grimsdalen och det väldigt vackra vattenfallet Storulfossen.

Nedan kan ni se bildspelet med alla 7 naturfotografers fina bilder från det vackra Norska landskapet. Bildspelet är gjort av Magnus och musik till bildspel är gjord av Mats Persson.
Watch this video on YouTube.
Ett ”behind the scen” bildspel på gänget som var med är alltid trevligt. Bildspelet är gjort av Magnus och musiken är från bandet Daily Male i vilket Magnus spelade trummor i.
Watch this video on YouTube.

En av medresenärerna hade förutom fotografering ett annat intresse att utöva. Nämligen hanggliding. Från toppen Muen på 1400 m ö h kastade Andreas sig ut i sin skärm och filmade resan ner med en Go Pro kamera. Se det underbara landskapet från ovan.

Watch this video on YouTube.

 
Bilder från resan