Focus Nordic sjösätter Pentax Academy

pentaxacademy
sven   martin 2
Sven Persson/PN                                          Martin Borg/PN

Med start hösten 2015 kommer nordens största fotogrossist, Focus Nordic, att rulla igång storsatsningen Pentax Academy. Syftet är att ge fler naturfotografer möjlighet att testa Pentax lovordade mellanformatskamera 645Z under realistiska och krävande förhållanden. Kameran, med en kombination av prestanda och användarvänlighet som tidigare inte funnits i mellanformatssegmentet, är idealisk för landskapsfotografering och passar utmärkt i det ibland kärva nordiska Klimatet. Pentax Academy är upplagt som återkommande workshops på olika intressanta platser i Norden. Under ett veckoslut ägnas dagarna åt fotografering med tillgång till en 645Z och kvällarna åt genomgångar, teknikprat och bildvisningar. Boende och mat ingår och håller hög klass. Som kursledare fungerar Martin Borg/PN och Sven Persson/PN/N, båda två erfarna landskapsfotografer och sedan tidigare Pentax 645Z-ambassadörer. Först ut bland arrangemangen är Fårö på Gotland i Sverige under veckoslutet 12-15 november 2015. Mer information finns på www.pentaxacademy.com Langhammar, Fårö, Gotland