Brutus Östling’s ”Bevingat” – Årets Pandabok 2016

bevingat_omslag_press

Brutus Östling’s ”Bevingat” blev Årets Pandabok 2016 

PhotoNatura vill gratulera vår medlem Brutus Östling för den fina utmärkelsen Årets Pandabok 2016 som han tog hem med boken ”Bevingat”. Priset delades ut av kung Carl XVI Gustaf i samband med WWFs höstmöte på Ulriksdals slott.

Juryns motivering löd såhär:

”Boken Bevingat tar med sina spektakulära bilder och inlevelsefulla texter läsaren med till möten med fåglar och andra djur i en föränderlig värld. Med sina oförutsedda kameravinklar och ljussättningar lyckas Brutus Östling fånga djuren i de mest fantastiska situationer – en bok fylld med magi som ger mersmak.”

IMG_8532Foto: Saga Sandin / WWF

I boken får vi följa med på en fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring. Vi möter spelgalna småtrappar och revirhävdande brushanar. Vi träffar gamar,  färggranna blåkråkor, spöklika ugglor och majestätiska havsörnar. Många av dessa fantastiska fåglar lever i miljöer som håller på att ändra karaktär eller försvinna. Boken berättar också om åtgärder som måste sättas in för att rädda dessa fåglars miljöer.

Brutus själv bor i Skåne men är uppvuxen i Stockholm. Redan som liten drömde han om att bli fotograf och drömmen förverkligades till slut och det har genererat många fina naturbilder både på land och i vatten. Brutus blev fotograf på heltid med inriktning på framför allt fåglar. Numera är han även förläggare och har gett ut många fantastiska böcker. Mer om hans böcker kan ni läsa här>

I maj 2006 tilldelades även Brutus Östling priset som ”Årets Naturfotograf” i Sverige av Naturvårdsverkets jury. I november 2007 förärades han titeln ”Nordisk Naturfotograf”, som utses vartannat år.

Kika gärna mer på Brutus hemsida eller blogg.

brushane_brutus_ostling

Brushane, foto: Brutus Östling