Medlemsmöte 7 oktober 2017 i Ugglarp

01_magnus
Foto: Magnus Persson

Denna gången gjorde vi om vårt medlemsmöte till en hel weekendresa. Vi ville kombinera vårt vanliga medlemsmöte med fotoaktiviteter och begav oss till Ugglaps camping som ligger alldeles i kustbandet i södra Halland. Vår suveräna guide Magnus Persson visade oss några av sina fina fotoplatser.

Själva medlemsmötet hade vi på lördagen och då var det ett fullspäckat schema med bildvisningar och bilddiskussioner. 

Fyra av Photonaturas medlemmar visade bilder och filmning från olika platser, äventyr och delade sina tankegångar och erfarenheter.

Från hembyggdsfotograf till äventyrsfotograf på ett år”
Patrik Leonardsson och Annette Seldén tog oss med på spännande äventyr både till Island och Norge. Nu vet vi allt om hur Patrik slet sig ifrån det Halländska landskapet och erövrade världen med sin vapendragare Annette. Hur var det nu att åka runt i husbilarna i Norge, att bo i en hyrd liten campingbil på Island eller att erövra världen under vattenytan? Dessa ”hemligheter” fick vi ta del av i Patriks och Annettes fina bild- och filmvisning.

Södra Halland, mer än Sveriges badbalja”
Magnus Persson visade oss fina bilder från sin kust i Halland. Ett intressant kustlandskap med både stora möjligheter och många utmaningar. Att fotografera landskap skiljer sig beroende hur miljön och naturtyp ser ut. Magnus berättade hur han tänker med komposition och ljus kring den typiska miljön i södra Halland. Många intressanta tankar som han frikostigt delade med sig av.

”Franska Alperna” 
Därefter fick vi resa med Karlo till Franska Alperna. Ett vackert landskap som han skildrade i fina bilder. Vi fick lära känna floran och faunan. Många vackra blommor och intressanta insekter. Vi fick också ta del av hur människorna bor och lever i området. I området passerade också cykeltävlingen Tour de France som vi fick höra en lite kul historia om.

Och så hade vi vår sedvanliga bildkväll som startade på eftermiddagen, pausade för en fotorunda och sen fortsatte efter att vi avnjutit en god middag med goda drycker därtill. En trevlig kväll i bildanalysens tecken.

Några smakprov från bildkvällen nedan.