Medlemsmöte 29 oktober 2017

01_Bente_01
Foto: Bente Egerdahl

Då höstrusket kom så kröp ett helt gäng PhotoNaturamedlemmar in i lokalen i Hässleholm för ett givande medlemsmöte under Nisses ledning.

Inledde gjorde Tobias. Han segrade ju i tävlingen Ocean Art i klassen ”Cold water” år 2016. Första priset var en dykresa till Salomonöarna så i somras bar det iväg. Ett par dagar stannade Tobias i huvudstaden Honiara och vi fick se en skildring från vardagslivet i staden samt från byarna längs vägen. De har hela 80 olika språk på öarna men engelskan var det officiella språket. Så var det dags att gå ombord på båten som skulle ta dem runt bland de olika öarna. Till havs blev det ca 41 dyk i grupp både på dagtid, nattetid och i olika miljöer. Vi fick se en blandning av fantastiska fiskar såsom papegojfiskar, djävulsrockor, drakfiskar, krokodilfiskar, muränor, fladdermusfiskar, blåsfiskar bland många fler. De dök också i ett Mangroveträsk och där fanns det helt andra arter. En del hajar råkade de också på under ytan men höjdpunkten på resan blev nog mötet med späckhuggarna där Tobias blev vittne till en attack mot en hammarhaj.
Tobias hade också med sig sin alldeles nytryckta bok ”Insjöar”.

Styrelsen informerade om lite olika saker.

Så var det dags att kika på ett bildspel från vårt förlängda medlemsmöte i Ugglarp. Alla hade bidragit med 5 bilder vardera. Kul att se en sådan variation av bilder från alla som var där fast att vi besökte samma platser samtidigt.

Sen var det dags att stilla hungern med lite god fika.

Efter fikat var det dags att åka runt med Johnny i det svenska landskapet på en liten sommarturné. Resan började med böljande rapsfält i maj. Våren mötte vi också i skogen vid Hovdala. Vi fick se bilder från Tjärö och Finjasjön. En hel del fåglar hade också fastnat på minneskortet och även en liten filmsnutt på hackspetten med sin unge. Johnny gjorde också en liten roadtrip via Vättern upp mot Fulufjället och Njupeskär. De välfångade bilderna Johnny visade är ett levande bevis på att vi har en fantastisk natur i Sveriges avlånga land.

Till sist var det dags för bildkväll och denna gång med temat ”HÖST”  – 2 bilder vardera visades upp och analyserades och i nedan galleri kan ni se några av dem.