Medlemsmöte 26 november 2017

01.birgersson
Foto: Bengt-Ove Birgersson

Så passerade ännu ett medlemsmöte i Hässleholm en mulen söndagskväll i november. Vad passar då inte bättre än att träffas i ett gott gäng och avnjuta trevliga bildvisningar, god fika och spännande bilddiskussioner.

Henrik Karlsson började med att ta med oss till ett vintrigt Japan. Ett land med många naturupplevelser. Förutom en intressant inblick i det Japanska stadslivet fick vi bekanta oss med de berömda makakerna som badar i heta källor uppe i de Japanska alperna. Vi fick också se många fåglar såsom den japanska tranan, vilken är Japans nationalfågel, jättehavsörnar i packisen, övervintrande sångsvanar och världens största uggla, Blakistons fiskuv.  I det vackra snötäckta Japanska landskapet fick vi se däggdjur såsom Sikahjortar och rävar. Japan har en fantastisk natur som bjuder på vackra vyer för en landskapsfotograf, spännande möten med djur och en trevlig kultur och god mat. 

Därefter fick vi följa med Ola Karlsson på ”Den inre resan” till det stora Alvaret på Öland. Ola kommer från Öland och är uppväxt där. Nu har han i några år fotograferat och dokumenterat det Öländska landskapet och dess fåglar. Han vill berätta sin egen historia från sin barndoms marker. Ett spännande projekt som vi gärna följer framöver.

Styrelseinformation och Johnnys gofika är ju två obligatoriska punkter och så även denna kväll. Lite spets på fikat satte Maries goda saffransbullar. Eller var det möjligen Thorsten som hade bakat.

Henrik Karlsson tog sen med oss till Pantanal i Brasilien. Pantanal består av vidsträckta våtmarker, öppna savanner och långa flodfåror och är en av världens artrikaste platser. Vi fick se bilder på många djur såsom den vackra Jaguaren, världens 3:e största kattdjur, kapybarer, tapirer, jätteuttrar, hjortar och kajmaner. Pantanal är också väldigt rikt på vackra fåglar och Henrik bjöd på bilder av den tjusiga Hyacintaran, världens största papegoja, jaibirustorkar, aror, tukaner, hägrar, kungsfiskare och rovfåglar. Det var en spännande reseskildring vi fick följa med Henrik på.

Sen var det dags för sedvanlig bilddiskussion och alla bidrog med vars två bilder. Temat för kvällen var ”Det blå ljuset”.

Här är ett urval att beskåda.