Tobias Dahlin/PN släpper sin nya bok ”Insjöar-där sagan möter verkligheten”

bokomslagInbjudan till boksläpp: 

Alla är välkomna till släppet av Tobias Dahlins vackra fotobok Insjöar – där sagan möter verkligheten.

Plats: Hasselblad Center i Göteborgs Konstmuseum på Götaplatsen.

Tisdagen den 5:e december klockan 17.00-18:30

Bokinfo:

Titel: Insjöar – där sagan möter verkligheten

Inbunden

Svenska

Antal sidor: 144

Utgivningsår : 2017

Förlag: Waterglobe Productions

Dimensioner: 301 x 248 x 17 mm

ISBN: 9789198242553

Tobias Dahlin är en undervattensvirtuos. I sina bilder och texter fångar han de dolda världarna under ytan i all sin skönhet och mystik. I Insjöar – där sagan möter verkligheten har Tobias gått från det salta till det söta, och på så sätt kommit ännu närmare många människors vardag och drömmar.
För så är det ju, insjöarna är en omistlig del av livet för många, vare sig det handlar om promenader i strandkanten, svalkande sommarbad (eller uppfriskande vinterbad!), fiske eller båtsport. Dessa vatten fanns här långt innan vår art såg dagens ljus. Att reflektera över vilka anleten som speglats i dess yta genom årtusendena är smått svindelframkallande. Det poetiska anslaget är tydligt i såväl text som bild, precis som det pedagogiska.

I Insjöar bjuds du in att njuta av dessa sagolika undervattensvärldar, så nära men ändå så hemliga. Bilderna och berättelsen följer årstidernas skiftningar och livets villkor under ytan för de karaktärsstarka invånarna som gäddan, abborren, ålen och många fler. I sitt förord skriver Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen: “Du håller nu en andlöst vacker och viktig bok i din hand. Det är en bok som utgör en direktlänk från våra västsvenska sjöar till våra hjärtan och sinnen. Tobias Dahlin tar med oss till en värld som många har inom gångavstånd men som ändå väldigt få människor har sett. En värld som är fundamental för vår överlevnad, men som idag inte förvaltas på ett hållbart sätt, utan tas för given.