PhotoNaturas årsmöte söndag 21 januari


Den traditionella – Foto: Camilla Noresson


 

En vindstilla, molnig och mycket dimmig söndagsmorgon mötte oss då vi anlände till Skäralid i Söderåsens Nationalpark tidigt den 21 januari för att fotografera lite innan PhotoNaturas årsmöte.

Utsikten på Kopparhatten var mycket begränsad denna morgon pga den tjocka dimman men det låg i alla fall lite snö i skogen. Efter någon timme ute i denna ljuvliga miljö satt det fint med frukost och kaffe i restaurangen innan mötet började.

Dagordningen innehöll lite blandad kompott som en del formaliteter, trevliga punkter, diskussioner om projekt, inval och mycket god mat. Pricken över i var den välsmakande smarriga äppelkakan till eftermiddagskaffet.

Ordförande Thorsten Klint redovisade den gedigna årsberättelsen. Den visade verkligen vilken hög aktivitet det är på PN:s medlemmar. Aktiviteterna för 2017 kan man läsa om r på hemsidan och 2018 tenderar att bli lika aktivt. Listan fylls på hela tiden.

Det röstades igenom att styrelsen för år 2017 även sitter kvar år 2018. Styrelsen består av Thorsten Klint (ordförande), Johnny Palmér (kassör), Nils Elgqvist (ledamot), Camilla Noresson (ledamot), Marie Kantermo (sekreterare), Jaana Peterson (suppleant) och Karlo Pesjak (suppleant). 

En viktig punkt på PN:s årsmöten är inval av nya medlemmar. I år valdes 4 nya medlemmar in. De nya medlemmarna är Hans Kongbäck, Helen Hjalmarsson, Johan Karlsson och Mia Olovsdotter. Vi välkomnar dem till PN och ser fram mot att träffa dem på kommande möten och aktiviteter framöver.

I början av juni 2017 var ett glatt PhotoNatura-gäng på ön Nidingen på fotoexpedition. Karlo hade satt ihop ett mycket trevligt bildspel från resan som han visade på årsmötet. Det var blandade bilder från alla som varit med på resan. Ön Nidingen är inte så stor och det var dessutom begränsat var man fick lov att vistas då det var fågelskyddat. Trots denna begränsning var det mycket intressant att se att fotograferna präglade sina bilder med sin egen fotostil.

Nedan kan ni se lite blandade bilder från Karlos bildspel från Nidingen.