Medlemsmöte 9 september 2018

Foto: Leif Baggström

Söndagen den 9 september var det åter igen dags att samlas i den nu nyrenoverade lokalen i Hässleholm. 

Kvällens värd Nisse hälsade alla välkomna tillbaka efter sommarens varma sommaruppehåll och vi inledde med vår bildkväll och diskuterade och analyserade varandras bilder. Vi fick se många fina bilder då vi var ett stort gäng som samlats och alla hade skickat in bilder. Bildkvällen är alltid intressant, lärande och nyttig. 

En välbehövlig fika, styrelseinformation och lite annat smått och gott hann vi med innan det var dags för Karlo att presentera lite från årets årliga kongress för naturfotografer från Europa, IFWP, vilken hölls på södra Gotland i Holmhällar och med en övernattning på Stora Karlsö. Kongressen hölls för 38:e året i rad och anordnades av IFWP:s styrelse. 
Det var 23 fotografer från Storbritannien, Polen, Belgien, Holland, Spanien, Finland, Norge och Sverige. De utländska fotograferna var betagna av Gotlands skönhet. Förutom södra Gotland fick de uppleva Visby och Fårö. Flera fotografer stannade 4-5 dagar extra på Gotland.

Här kommer några bilder från Karlo.

 

Johnny Palmér visade bilder och lite filmsnuttar från sitt sommarprojekt där han har bevakat ett grävlingsgryt i vilket det bor 1 vuxen grävling med 2 ungar. Det var väldigt intressant att höra Johnny berätta om de tre individerna och deras utveckling. Vi ser med spänning fram emot att följa detta mer.

Och så ett urval av bilderna från vår bildkväll.