Medlemsmöte 1 september 2019

Foto: Eva Danelius

Så var det dags för en mjukstart på höstens PN-möten i Hässleholm. Eller kanske vi ska kalla det en rivstart då kvällen bjöd på två nya förslag på programpunkter av lite kortare karaktär.

Men först startade vi kvällen med vår givande bildkväll. Alla som deltar på mötet hade skickat in bilder i förväg. Vi analyserar, diskuterar och vänder varandras bilder ut och in. Mycket nyttigt.

Sen var Elisabeth och Håkans tur med den första nya programpunkten. Idén med den var att det skulle vara en kort och enkel visning. De visade bilder på trädlekande lejon i Sydafrika. Roligt att se lejonens beteende på det sättet. En välfångad spännande serie bilder.

Sen tog Marie över med temat Kreativt Naturfoto. Maries engagerande analyserande satte igång både en och annan tanke och diskussion om vad som är kreativt och vad som är bra. Några frågeställningar hon ställde var Vad, Hur och Varför? Det blev en spännande diskussion och den gav mersmak. Det temat är mycket intressant.

Kvällen bjöd också på en presentation och statusuppdatering över våra pågående projekt och så lite info från styrelsen.

Andra nya programpunkten gick ut på att tre fotografer fick visa 5 till 10 bilder på temat landskap samt berätta tankegångarna med det de ville visa. Vi fick se en serie med spännande bilder tagna av Leif under en endagsvistelse på Island, Johnny valde, att visa fina bilder från hans vackra hemmamarker vid Hovdala och Håkan presenterade sig som landskapsfotograf med sköna bilder från olika delar av världen. Programpunkten blev uppskattad.

Som vanligt går tiden fort när man har trevligt och roligt. Vi ser redan fram emot nästa möte då vi ska få lyssna till Mia som ska prata och diskutera i ämnet ”Vad är naturfoto?”. Det ska bli spännande.

Här kommer ett urval av bilder som diskuterades under bildkvällen.