Medlemsmöte 4 oktober

Bild: Peter Nilsson

Även denna gång flyttande vi vårt medlemsmöte till en plats där vi kunde vara ute. Nämligen Skäralid på Söderåsen.

Det svala och milda höstvädret var riktigt behagligt. Det hade regnat hela förmiddagen så turen var på vår sida när det blev uppehåll på eftermiddagen. Fukten i luften gav lite dimmor som svepte längs ravinens skogsbeklädda branter.

Vi började med en fikastund och lite gott umgänge. Efter fikastunden gick vi helt informellt genom några punkter som kändes angelägna att informera och prata om.

Peter, som var dagens mötesvärd, hade förberett en egen punkt, där han pratade säkerhet vid fotoexkursioner. Han visade sin utrustning som han alltid har med. Han berättade också om säkerhetstänket när han själv står som ansvarig för kurser och workshops. Det utgick från en utbildning han genomgått och med utgångspunkt från kunskapen därifrån har han kombinerat ihop ett förstahjälpen kit av det mer seriösa slaget. Det kändes som om Peter skulle kunna fixa det mesta som man med lite otur kan drabbas av i oländig terräng.

Med Peter i sällskapet kändes det sen extra tryggt när vi traskade ut en stund i Skäralids marker med kamerorna i hand för att leta motiv. Hösten hade inte riktigt kommit med sina härliga färger och det var ganska dunkelt ljus nere i ravinen men det fastnar alltid något på minneskorten.

Här kommer några bilder från turen.