Månadsmöte 2010-11-14

Många härliga bilder visades under söndags kvällen och intressanta föreläsningar.

Erland Leide/PN visade bilder och föreläste om Hawaii – i spåren av vulkanen.
Erland visade en serie bilder från sin resa till Hawaii, sommaren 2010. Här följde vi spåren från Hawaiis hotspot där den aktiva vulkanen Kilauea fortfarande spyr ut lava till den hårt eroderade Napali kusten på norra ön Kauai.

På Hawaiiöarna hittar man en varierad natur som täcker in allt från tropiska regnskogar, öken till tundra liknande marker på hög höjd. Frodigheten är imponerande i den höga fuktigheten på de östra delarna av öarna medan det är en kargare upplevelse i västra sidan regnskugga. Från den aktiva vulkanen på södra ön Big Island flödar det varje dag ut ny lava som bygger nytt land. Den färska lavan här är kantig, sprucken och givetvis svart. Ju längre norrut man reser på öarna blir resterna av vulkanerna mindre märkbara och erosionen sliter hårt på berget.


Anders Henriksson/N/PN presenterade sig med hjälp av några bilder från sitt arkiv. Just nu handlar det mycket om makrofotografering. Nedan presenteras ett urval från bildvisningen.

Johnny Palmér/PN visade bilder och berättade om storken i skåne, ett urval av bilder ser ni nedan.

Sist på kvällens program var bildkväll med bildkritik.