Medlemskollen Elisabeth Liljenberg / PN

Vattenfall Nya Zeeland, uv-foto
Foto: Elisabeth Liljenberg

Nya medlemmar ska hålla ett så kallat ego-föredrag om sig själv och sitt fotograferande. På senaste mötet hade turen kommit till Elisabeth Liljenberg som blev invald 2015 i PhotoNatura. Nedan kommer en kort sammanfattning.

Elisabeth är uppväxt i Norrland och Södermanland men har efter pensioneringen landat i en naturskön omgivning strax norr om Kristianstad. Intresset för naturen och vattenmiljöer har hon med sig från sin uppväxt då hon tillbringade mycket tid på Öland. Segling och ridning är också intressen som gått hand i hand med naturintresset.

Karakteristiskt för hennes bilder är att de ofta går mot det kreativa eller abstrakta hållet. Elementet vatten är något som Elisabeth tycker mycket om. Ovanliga detaljer i naturen och det minimalistiska är favoritmotiven.
Elisabeth ger sig ofta ut och fotograferar och låter då känsla, intuition och om det finns ett speciellt ljusförhållande styra över motivvalet.

Läs fortsättningen om Elisabeth i denna intervju / medlemspresentation. Där kan ni också se fler av hennes fina bilder.

Elisabeths hemsida. På Facebook hittar ni henne på sidan Galleri Liljenberg.