Medlemsmöte 27 november 2016

01_bengt-ove
Foto: Bengt-Ove Birgersson

Ett glatt gäng samlades på medlemsmötet den 27 november och mötet inleddes av kvällens mötesvärd Viktor som hälsade oss varmt välkomna.

Ola Karlsson inledde kvällen med en väldigt intressant bildvisning om Blå Jungfrun, klippön som ligger mitt i norra Kalmarsund. Han berättade om projektet som han har med fotokollegan Martin Borg och som genererade i en nyss lanserad bok vid namn Blå Jungfrun. Det har blivit ca 45 nätter i tält på ön tillsammans och sen har de varit där periodvis var och en också. För att få tälta på Blå Jungfrun måste man ha speciellt tillstånd. Turerna ut på Blå Jungfrun har skett under årets alla årstider. De har fotograferat vid alla tidpunkter på dygnet och haft många fina naturupplevelser. Det har blivit en stor dokumentation av Blå Jungfruns beväxtlighet, fågelliv och landskap. Som en liten bonus har de båda blivit överlevnadsexperter på torrkost. Mer om boken kan ni läsa här>

Efter Olas bildvisning tog Tobias Dahlin över och tog oss med ner på djupet i de svenska insjöarnas vatten. Tobias arbetar med ett bokprojekt om Svenska insjöar och livet i dem. Planen är att släppa boken under 2017. Det har blivit många dyk under hela år 2016. Han visade bilder på olika växter och fiskar från sjöarna han besökt. Men även lite spindlar som spinner nät under vattnet, grodor, paddor och andra småkryp. Han har också dokumenterat den mänskliga påverkan i sjöarna i form av skräp som människor kastat i naturen. Vi ser med spänning fram emot den boken.

Sen var det dags att stilla hungern lite med god fika.

Efter fikat tog Camilla över och läste sina dikter och visade sina bildslingor med musik och ljud till som hon har i sitt föredrag ”Med känsla, engagemang och kärlek till naturen” vilket hon visade i Vårgårda 2016. Hon berättade om sina tankegångar med hela arbetsprocessen då det gäller musikvalet och ordvalet till dikterna. Både ord, musik och bild hör ihop för att skapa en känsla man vill förmedla.

Styrelsen informerade om lite olika saker.

Nu släpper vi också möjligheten att kunna boka sig till Photonatura-dagen den 4 mars 2017 i Hässleholms kulturhus. Det får ni inte missa. Läs mer här och skynda att boka>

Så var det dags för kvällens bildkväll och denna gång med temat svart/vitt  – 2 bilder vardera visades upp och analyserades och nedan kan ni se några av dem.