Medlemsmöte 18 mars 2018


Foto: Jukka Lausmaa

Fortfarande hänger vintern kvar i vissa delar i Skånes landskap och ett glatt gäng kröp in i värmen för ett medlemsmöte i Hässleholm.

Kvällen inleddes även denna gång med PhotoNaturas centrala inslag, bilddiskussionen, där medlemmarna på mötet bidrog med två bilder vardera. En liten fika avnjöts till detta trevliga inslag.

Efter det lite styrelseinformation vilken alltid en punkt på agendan. 

På agendan har vi numera en etikfråga på våra möten. Denna gång diskuterades frågeställningar kring djur i hägn. En synpunkt som vi tog fasta på var att djuret måste kunna röra sig fritt, med utgångspunkt från artens biologi. Något som vi anser vara viktigt är också att det ärligt redovisas under vilka omständigheter bilden var tagen.

Jukka Lausmaa visade en fascinerande ÅRSKRÖNIKA med fantastiskt finstämda bilder från sina hemmarker som Lärjedalen och Risveden samt en del bilder från Fulufjälls området i Dalarna. Han menade att arten i sig inte spelade så stor roll utan det var djuret i sin miljö som han vill fånga. Vi fick se många fina Jukka- bilder och inte minst klassiska tofsmesar, tranor och bävrar.

Johnny visade oss en fin bildkavalkad som han kallade 24 BILDER 24 DAGAR, och det var bilder från den 1 till den 24 december. Förutom många fina och roliga bilder fick vi också höra om Johnnys strapatser både med vädret och inte minst med en smärtande rygg. Där fick vi se vad man kan åstadkomma från bilen. Tufft jobbat att fullfölja projektet, all heder.

 

Nedan ser ni ett urval av bilderna från kvällen att beskåda.