Medlemsmöte 22 april 2018


Foto: Mia Olovsdotter

Söndagen den 22 april samlades ett glatt gäng medlemmar för vårens sista medlemsmöte.

Kvällen inleddes även denna gång med analys av bilder vi skickat in och fika därtill.

Sen var det dags för en av våra nya medlemmar, Mia Olovsdotter, att presentera sig i ord och bild i sitt EGO-föredrag. Visningen går ut på att presentera sig själv och sin fotografiska verksamhet. Under 40 minuter kunde vi njuta av fantastiska bilder och en intressant presentation av hur hon ser sig som fotograf och vad hon vill åstadkomma. Mia pratade om de olika fotograftyperna Jägaren, Hantverkaren, Berättaren och Poeten och illustrerade med ord och bilder hur hon själv passar in på de olika typerna. Mycket intressanta tankegångar och det var en inspirerade bildvisning. 

Vi hade därefter äran att få ta del av bilder som var tagna av en vän till Karlo, Milan Malovrh. Milan fotograferar bl a Lipizzanerhästar vilka Karlo berättade lite om. Sen fick vi ta del av ett bildspel som Milan lånat ut till oss. Milans metod är en variant av multiexponering via användande av två parallella, seriekopplade kameror med olika exponeringstid och inbyggd skakeffekt. Resultatet var häpnadsväckande och vackert. Mycket intressant teknik.

Här kommer några smakprov på Milans Lipizzanerhästbilder. Titta gärna in på 500px>, 1x.com> och Bokeh Art> för att ta del av fler.

Lite information och föreningsfrågor avhandlades också innan vi körde hem och fick beskåda en härlig solnedgång vid horisonten.

Nu önskar vi alla en skön sommar med rekreation och många bilder.

Här kan ni ta del av ett urval av bilder till bildkvällen.