Medlemsmöte 28 april 2019

Foto: Johnny Palmér

Knappt man hann blinka innan det var dags för sista mötet innan sommaruppehållet. Kvällens värd Helen inledde mötet med den sedvanliga bildkvällen där vi diskuterade varandras bilder. Det märktes på bildskörden att våren hade kommit. Lite fika till denna aktivitet satt inte fel.

Sen var det dags för vår nya medlem Leif att presentera sig i något som vi kallar ”Ego”. Syftet med det är att vi ska få lära känna personen bakom bilderna lite mer. Leif beskrev hur han tänker och planerar sitt fotograferande både före och efter fotograferingstillfället. Han beskrev fotograferandet som ”Världens bästa hobby”, vilken ger honom näring till olika sidor hos sig själv. Han beskrev också hur han ser på olika motiv, bildstilar och metoder. Han förevisade dessutom några av de böcker som han producerat på egen hand. Vi tackar Leif för denna fina presentation.

Därefter var det dags för Erland att ta med oss på en resa till Skottland. Han bodde och arbetade där ca 2 år och vi fick en dos allmänbildning om Skottland som var mycket intressant. Därtill visade han bilder från alla olika årstider med många väldigt varierande väderlekstyper. Erland har under åren han bodde där hunnit besöka många vackra och spännande platser. Det var allt från stora öppna ekhagar, gamla borgruiner, fyrar, raviner, hedlandskap och klippformationer. Efter den bildvisningen ville vi alla åka dit och uppleva platserna. Tack Erland för att du delade med dig.

Därpå hade styrelsen en del punkter att informera om.

Boken ”Personligt – tanken bakom bilden” finns att köpa på några olika ställen bl a via hemsidans web-shop eller via enskilda medlemmar.

Den norska naturfototidingen Natur&Foto kommer att ha ett stort bildreportage om tillkomsten av boken i nästa nummer. Missa inte det. Då berättar vi hur vi arbetade med projektet.

Projekt utställning på Naturfotografiska i Hallstahammar i höst har startat och det ska bli väldigt spännande att se bokbilderna i en utställning. Mer om det längre fram.

PhotoNatura vill nu önskar er alla en fin sommar med många bilder på minneskorten.

Sist men inte minst några bilder från bildkvällen.