Medlemsmöte 29 september 2019

Foto: Helen Hjalmarsson

Hösten kryper på och ett helt gäng av PhotoNaturas medlemmar träffades i Hässleholm för att ta del av kvällens tema som hölls under ledning av Mia Olovsdotter.

Mia inledde kvällen med föredraget ”Vad är naturfotografi för dig? 
Hon har läst en högskolekurs om Fotografins filosofi och dessa tankegångar och frågeställningar presenterade hon i föredraget.

Medlemmarna brukar skicka in 2 bilder vardera till mötenas bildkvällar och till denna kväll skulle urvalet ske så att var och en skulle välja en bild man ansåg var ett naturfotografi och en bild man själv var tveksam till om det var ett naturfotografi.

Det blev en kväll med mycket diskussioner angående vild natur i förhållande till kultur, olika tekniker, bildredigering och det är ingen lätt fråga när man väl går på djupet i tankegångarna men frågan är jätteintressant och tål att diskuteras. Speciellt i denna tid av förändringar i världen och i naturen runt omkring oss.

Efter det behövde vi energi så lite fika satt fint.

Därpå fortsatte Elisabeth och Johnny visa några bilder på temat minimalistiskt och landskap. De hade valt ut ett antal jättefina vilsamma landskapsbilder med få bildelement. 

Lite styrelseinformation sen var kvällen slut minsann. Tiden går fort när man har roligt.

Här kommer några av bilderna som diskuterades under kvällen. Vi talar inte om vad respektive fotograf ansåg om sina bilder i nedan galleri utan lämnar frågeställningen åt betraktarna att fundera på. Kanske du kan kika i din egen bildbank och fundera på vad är naturfotografi för just dig?