Medlemsmöte 16 februari

Foto: Frode Wendelbo


Då var det dags för nya årets första medlemsmöte en blåsig söndagskväll i Hässleholm.

Första punkten på agendan var det vi kallar ”bildkvällen” och vi fick se en samling intressanta, tankeväckande och härliga bilder som var inskickade i förväg av medlemmarna på mötet. Det blev många bra och givande diskussioner kring bilderna.

Den delen av programmet innefattar i vanlig ordning också en god fika som spetsades ikväll av hembakade fastlagsbullar vilka vi tackar Bengt-Ove för.

Därefter var det dags för vår nya medlem, Frode Wendelbo, att presentera sig. Frode visade en samling fantastiska bilder som väl representerar hans personliga stil. Frode berättade hur han tänker när han fotograferar och vad som format hans fotografiska stil. Mycket trevligt att titta på Frodes bilder och höra hans berättelse.

Marie och Thorsten fortsatte sen kvällen med att visa fantastiska bilder från Sydafrika och Botswana. Vi fick se bilder på ökenräv, brun hyena, stenbock, svartmanade lejon, geparder. De berättade också att i hårdare dagsljus använde de ICM-teknik för att skapa spännande bilder. I Kapstaden rekommenderar de ett besök i den botaniska trädgården. I Zimanga mötte de stora elefanter och det finns en del fina gömslen att besöka och de fick närkontakt med bl a krokodil och olika fågelarter. Spännande att se.

Johnny delade sen med sig av ett par idéer på hur man kan göra svävande rammontering av bilder. Intressant.

Lite info från styrelsen och så var kvällen slut. Tiden går fort när man har roligt.

Till sist några bilder från bildkvällen.