Medlemsmöte 24 april 2016

01_CFE
Bild: Carl-Fredrik Ekström


I en fullsatt lokal i Hässleholm var det så dags för vårens sista möte söndagen den 24 april 2016.

Kvällen startade med att PhotoNaturas Ekonomiska förening inledde med sin årsstämma under effektiv ledning av Ola.

Därefter lämnade vi över ordet till kvällens gästföreläsare Carl Fredrik Ekström med sitt föredrag Förnimmelser – Att fånga en känsla vilket han hade delat upp i två delar. Vi fick också en djupdykning i hans spännande bildarkiv. Speciellt i Arkiv X. Verkligen inspirerande bilder.

Carl-Fredrik som är konstnär och naturfotograf är född och uppvuxen i Stockholm. Han har studerat vid ett antal konstskolor i Sverige. Han gick ut  Kungliga Konsthögskolan 1995 och blev invald i Naturfotograferna 2014.

Vi fick höra hans tankar om bilder av olika slag. Både när det gäller målade tavlor och naturfoton. Han delade med sig av sina tekniker och tolkningar. Han satte också ord på mycket av det man själv ibland har svårt att uttrycka i text när man ska förklara sitt bildspråk.

Carl Fredriks hemsidor. http://www.carlfredrikekstrom.se och http://www.cfe.nu

Därefter tog Karlo Pesjak med oss på en vacker resa längs Silvervägen till Arjeplogsfjällen som gick via Klövbergets n. r i Hälsingland, Holmsjön i Medelpad, Vilhelmina, Storuman och Sorsele i Lappland. Vi ser fram emot del 2 i höst Karlo.

Det blev en fullspäckad mycket trevlig kväll som avslutades i sedvanlig ordning med bildkväll som går ut på att vi analyserar och diskuterar varandras bilder på ett konstruktivt och öppet sätt.

Nedan presenteras ett urval av dessa bilder.